Kullanıcı Girişi | Günün Haberleri | Dünden Kalanlar | Arşiv | İletişim
E-devlet sergisini Ulaştırma Bakanı açacak
Türkiye, 12-13 Mart tarihleri arasında e-Devlet konusunda uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapacak.
06.07.2009

Bu haber Demo kullanımı ve test amacı ile girilmiştir.

ANKARA - Türkiye, 2009 yılında e-Devlet konusunda uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapacak. Türkiye‘nin e-Devlet Projelerinde önemli roller üstlenen Türksat A.Ş. tarafından organize edilecek olan Uluslararası e-Devlet Konferansı, Türksat ve Sosyal Bilimler Araştırma Derneği‘nin ortak işbirliği ile Ankara‘da yapılacak.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) etkinliğe paralel olarak Ankamall Alışveriş Merkezinde e-Devlet Uygulamaları Sergisi’ni açacak. Sergiyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açacak.

e-Devlet uygulamaları konusunda dünyanın önde gelen ülkelerindeki uygulamalar, akademik çalışmalar, yenilikler ve iyi uygulamaların paylaşılacağı uluslar arası konferansta ayrıca üst düzey kamu yöneticileri, e-devlet konusundaki önde gelen özel sektör tepe yöneticileri, akademisyenler ve bürokratlarla birlikte uygulayıcıların e-devlet konusundaki araştırmaları, tecrübe ve stratejileri tartışılacak ve sunulan konferans bildirileri özel yayın olarak katılımcılar ve kamuoyu ile paylaşılacak.

e-Devlet uygulamaları konusunda Türkiye‘nin elde ettiği birikimin de uluslar arası katılımcılarla paylaşılacağı toplantı akademisyenlerin de yer aldığı bir uzman grup tarafından yürütülecek. Konferans, 12-13 Mart 2009 tarihleri arasında Ankara Crown Plaza Hotel‘de gerçekleştirilecek.

TBD BAŞKANI TURHAN MENTEŞ ; “TBD ÖNCÜ BİR HAREKETTİR”
e-Devlet sergisi nedeniyle bilgi veren TBD Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Menteş, çağdaş, refah düzeyi yüksek bir Türkiye özleminin gerçekleşmesi yolunda, Türkiye Bilişim Derneği’nin 37 yıldır büyük bir özveriyle çalıştığını ifade ett. 1971 yılında yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir gelecek vizyonu ile kurulan derneğin, bugün toplumun her katmanından üye yapısıyla, Türkiye’nin sağlıklı gelişimi için bilişim kültürünü yaymaya çalışan bir sivil toplum öncü hareketine dönüştüğünü ifade eden Menteş, 1994 yılında kamu yararına çalışan dernek statüsünü kazanan TBD’nin, 10 bine yakın üyesi, 18 ilde yaygınlaşan yapılanması ve 33 üniversitedeki TBD-Genç örgütlenmesiyle bilişim sektörüne önemli katkılar vermeye devam ettiğini söyledi. Menteş şöyle devam etti: “Türkiye Bilişim Derneği olarak, ülkemizin uluslararası platformlarda hak ettiği yeri almasının ve bu güzel ülkede vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmenin temel aracı olarak gördüğümüz bilişimin gelişmesi için kullanıcılar, bilişim şirketleri, sanayiciler, KOBİ’ler ve kamu kuruluşları nezdinde çalışmalarımızı yoğun olarak yürütüyoruz. Bilişim ve Bilgisayar gibi 7500 üstünde sözcüğü Türkçemize kazandırmış bir dernek olarak, bilişim alanının birçok değişik kesitinde ülkemize katkı sağlama gereğinin bilincindeyiz.”

Bildiğiniz gibi e-Devlet uygulamalarının geliştirilmesi için yürütülen çalışmalar bütün yoğunluğu ile devam etmekte, her gün yeni bir uygulama halkımızın hizmetine sunulmaktadır.

SİSTEME GÜVENSİZLİK VATANDAŞI E-DEVLETE YAKLAŞTIRMIYOR
Menteş, birçok e-Devlet projesinin başarı ile uygulanmasına karşın, kullanıcılardaki atalet ve sisteme olan güven gibi sorunlar nedeniyle bu uygulamalardan yararlanan vatandaş sayısının istenilen düzeye ulaşmadığını dile getirdi. Menteş, “e-Devlete dönüşümün yaygınlaşması, kullanımın artması, hizmetin yaygınlaştırılması anlamına gelmektedir.Türkiye Bilişim Derneği olarak e-Devletin halkın günlük yaşamına girmesi için sabırla yürütülmesi gereken bir bilgilendirme ve yaygınlaştırma mücadelesi sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

ntvmsnbc.com     Bu haber 2628 kere okundu.
Bu Habere Oy Ver :
Toplam 2 ziyaretçiden 2 puan
GÜNDEM ÜSTÜ
ANKET
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu kime verirsiniz?
Kemal Kılıçdaroğlu/CHP
%34
Kadir Topbaş/AKP
%26
Ahmet Turgut/MHP
%6
Mehmet Bekaroğlu/SP
%11
Cevdet Tellioğlu/BBP
%5
Ahmet Vefik Alp/DSP
%2
Mehmet Dülger/DP
%2
Kararsızım
%14
YAZARLAR
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | RSS
Haber Sitesi’de yayınlanan her türlü haber ve yazı kaynak belirtilmeden kullanılamaz.
Copyright © 2009 Haber Sitesi
Yazılım : Medyasis