Kullanıcı Girişi | Günün Haberleri | Dünden Kalanlar | Arşiv | İletişim
İstanbul'da miting bilmecesi
AK Parti ve CHP'ye Pazar günü Kazlıçeşme Meydanı'nda miting izni verilmesi yeni bir tartışmayı başlattı. İstanbul Valiliği miting kararına itiraz etti, CHP kura önerdi, akşam saatlerinde CHP'ye iki alternatif sunuldu.
06.07.2009

Bu haber Demo kullanımı ve test amacı ile girilmiştir.

İSTANBUL - Yerel seçimlere geri sayım başlarken, İstanbul'da hükümet ve ana muhalefet partisinin aynı gün aynı yere verilen mitingi krize neden oldu.

AK Parti ve CHP'ye 22 Mart Pazar günü Kazlıçeşme Meydanı'nda miting izni verilmesine İstanbul Valiliği itiraz etti. İstanbul Valisi Muammer Güler, kararı Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nun yeniden değerlendirmesini isteyerek, "Yapılan tahsise göre, mitingi birinci sırada yapan partinin seçmenleri veya taraftarları orayı boşaltacak, sonra diğeri gelecek. Kazlıçeşme'ye geliş yolu da gidiş yolu da aynı. Yani gelecek olan da orayı boşaltacak olan da aynı güzergahı kullanacak, yüzbinlerce kişi... Bunun olması fiilen mümkün değil. Bu güvenlik açısından da sıkıntı doğurur. Vatandaşlar arasında da istenmeyen sıkıntılara sebebiyet verebilir" diye konuştu.

Vali Güler, NTV yayınında yaptığı açıklamada da aynı gün aynı yerde iki büyük mitingin daha önce pratiğinin yapılmadığını söyledi. Güler, endişesinin güvenlik değil şehrin işlerliğinin aksaması olduğunu belirtti. İstanbul Valisi, "Bir çözüm bulunmasını bekliyorum. Aynı gün ayrı alanlarda yapmak başka bir seçenek olabilir" dedi.

ntvmsnbc.com     Bu haber 2520 kere okundu.
Bu Habere Oy Ver :
GÜNDEM ÜSTÜ
ANKET
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu kime verirsiniz?
Kemal Kılıçdaroğlu/CHP
%34
Kadir Topbaş/AKP
%26
Ahmet Turgut/MHP
%6
Mehmet Bekaroğlu/SP
%11
Cevdet Tellioğlu/BBP
%5
Ahmet Vefik Alp/DSP
%2
Mehmet Dülger/DP
%2
Kararsızım
%14
YAZARLAR
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | RSS
Haber Sitesi’de yayınlanan her türlü haber ve yazı kaynak belirtilmeden kullanılamaz.
Copyright © 2009 Haber Sitesi
Yazılım : Medyasis