Kullanıcı Girişi | Günün Haberleri | Dünden Kalanlar | Arşiv | İletişim
Kriz onlara 'ilaç' oldu
Kriz tüm dünyayı sararken, ilaç sektöründeki şirket evlilikleri dikkat çekiyor. Sektörde son dönemde toplam 156 milyar dolarlık üç birleşme oldu.
20.03.2009 12:25:00

 Bu haber Demo kullanımı ve test amacı ile girilmiştir.

İSTANBUL - Dünya krizle sarsılırken son dönemde en büyük satın alma işlemlerinin ilaç sektöründe olması dikkat çekiyor.

Ekonomilerde yaşanan durgunluk, talebi ve tüketimi frenlerken, ilaç sektörünün bu noktada muaf olması şirketler için fırsat yaratıyor.

Son dönemde gerçekleşen üç şirket birleşmesinde toplam 156 milyar dolarlık alım yapıldı.

İlaç sektörüne ilişkin son birleşme İsviçre'den geldi. Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden İsviçreli Roche, ABD merkezli Genentech firmasının tamamını 46.8 milyar dolara satın alacak.

Genentech firmasının yüzde 56'sına sahip olan Roche, geri kalan hisseler için 46.8 milyar dolar ödeyecek. Roche firmasının daha da büyümesine katkıda bulunacak olan bu operasyon, İsviçre şirket tarihindeki en büyük şirket evliliği olarak kabul ediliyor. Genentech firması kanser ilaçlarında yaptığı araştırmalarla tanınıyor.

ABD'Lİ MERCK'TEN 41 MİLYAR DOLARLIK ALIM
Sektörde adece üç gün önce bir birleşme gerçekleşti. ABD'li ilaç üreticisi Merck, Schering-Plough ile birleşeceğini ve birleşme işleminin toplam büyüklüğünün 41.1 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Birleşme sonrasında Merck'in ileri seviye geliştirme aşamasında bulunan ilaç sayısı iki katına çıkarak 18'e ulaşacak. Merck'in ürün portföyü de satın alma sonrasında genişleyecek.

PFİZER'DEN TARİHİ BİRLEŞME
İlaç sektöründe tüm zamanların en büyük birleşmesi ise Pfizer ile Wyeth arasında oldu. Dünyanın en büyük ilaç üreticisi Pfizer, önde gelen ilaç üreticisi Wyeth'i 68 milyar dolara satın alma konusunda anlaştı. Her iki şirketin yönetim kurullarının da onayladığı anlaşmaya göre Pfizer, Wyeth için hisse başına 50.19 dolar ödeyecek.

Birleşme sonucunda Pfizer dünya sağlık sektöründe ürün çeşitliliği en yüksek olan firmalardan biri haline gelecek. Yeni şirketin sahip olacağı ürettiği ilaç çeşitliliği sayesinde 2012 yılına gelindiğinde hiçbir ilacın şirketin toplam gelirleri içindeki payının yüzde 10'un üzerinde olmaması bekleniyor.

ntvmsnbc.com     Bu haber 1790 kere okundu.
Bu Habere Oy Ver :
Toplam 1 ziyaretçiden 4 puan
GÜNDEM ÜSTÜ
ANKET
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu kime verirsiniz?
Kemal Kılıçdaroğlu/CHP
%34
Kadir Topbaş/AKP
%26
Ahmet Turgut/MHP
%6
Mehmet Bekaroğlu/SP
%11
Cevdet Tellioğlu/BBP
%5
Ahmet Vefik Alp/DSP
%2
Mehmet Dülger/DP
%2
Kararsızım
%14
YAZARLAR
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | RSS
Haber Sitesi’de yayınlanan her türlü haber ve yazı kaynak belirtilmeden kullanılamaz.
Copyright © 2009 Haber Sitesi
Yazılım : Medyasis