Kullanıcı Girişi | Günün Haberleri | Dünden Kalanlar | Arşiv | İletişim
Rogers: AIG'nin batmasına izin verin
Sigorta devi AIG'ye yapılan üçüncü yardım sonrasında en ilginç yorum ünlü yatırımcı Jim Rogers'tan geldi: AIG'nin batmasına izin verin, ABD'nin değil.
20.03.2009 12:30:25

Bu haber Demo kullanımı ve test amacı ile girilmiştir.

İSTANBUL - ABD'li efsanevi yatırımcı Jim Rogers, AIG'nin iflas etmesine izin verilmesi gerektiğini çünkü AIG'yi ve diğer hasta finans kurumlarını hükümet desteği ile ayakta tutmanın ABD ekonomisini mahvedebileceğini söyledi.

CNBC'ye konuşan Rogers, "AIG'nin batması ve bu nedenle korkunç iki-üç yıl geçirmemiz ABD'nin tamamen batmasından daha iyidir. AIG'nin trilyonlarca dolar yükümlülüğü var, bunların batmasına izin verin, bunları mahkemeler halletsin ve yeniden başlayalım. Yoksa hiçbir zaman yeniden başlamayacağız" diye konuştu.

Rogers, "Bence hayret verici bir şey, ABD ekonomisini mahvediyorlar, ABD hükümetini mahvediyorlar, Fed'i ve ABD dolarını mahvediyorlar" diye devam etti.

Rogers, bankaları kurtarmanın borç spiralini arttıracağını ve sonunda dünyanın en büyük ekonomisinin batmasına neden olacağını söyledi.

2008'in son çeyreği için ABD şirketler tarihinin en büyük zararı olarak kayıtlara geçen 61.7 milyar dolarlık bir zarar açıklayan AIG, dün hükümetten üçüncü kez destek almıştı.

ROUBINI: AIG'NİN KURTARILMASI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Ünlü ekonomist Nouriel Roubini ise AIG'yi kurtarma planının ABD ve Avrupa'daki birçok finansal kurum için hayati önem taşıdığını söyledi.

CNBC'ye konuşan Roubini'ye göre, plan aslında ABD ve Avrupa'nın finans sistemlerinin kurtarmaya yarayacak. Roubini, ""Bu plan bir AIG'yi kurtarma planı olarak algılanmamalı. Plan, AIG'den ziyade şirketin tüm kreditörleri, Goldman Sachs ve Merrill Lynch gibi bankaları, ABD ve Avrupa'daki tüm aracı kurumları kurtarmaya yönelik bir plan" dedi.

ntvmsnbc.com     Bu haber 1788 kere okundu.
Bu Habere Oy Ver :
GÜNDEM ÜSTÜ
ANKET
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu kime verirsiniz?
Kemal Kılıçdaroğlu/CHP
%34
Kadir Topbaş/AKP
%26
Ahmet Turgut/MHP
%6
Mehmet Bekaroğlu/SP
%11
Cevdet Tellioğlu/BBP
%5
Ahmet Vefik Alp/DSP
%2
Mehmet Dülger/DP
%2
Kararsızım
%14
YAZARLAR
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | RSS
Haber Sitesi’de yayınlanan her türlü haber ve yazı kaynak belirtilmeden kullanılamaz.
Copyright © 2009 Haber Sitesi
Yazılım : Medyasis