Kullanıcı Girişi | Günün Haberleri | Dünden Kalanlar | Arşiv | İletişim
Saadet Partisi: Çağlayan hakkımız, devretmeyiz
İstanbul'da 22 Mart günü partilerin yapacağı mitingler nedeniyle yaşanan kaos, Kazlıçeşme'den Çağlayan'a sıçradı. 'CHP'ye Çağlayan teklifi' duyumlarının ardından, alanın kendilerine tahsis edildiğini belirten Saadet Partisi'nden 'itiraz' geldi: Çağlayan b
20.03.2009 12:08:27

Bu haber Demo kullanımı ve test amacı ile girilmiştir.

İSTANBUL - Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Saadettin Karaduman, Kazlıçeşme'deki AKP-CHP krizinin, 'CHP'ye Çağlayan Meydanı' alternatifi ile çözüleceğine ilişkin duyumları NTV'ye değerlendirdi.

Kesin bir açıklama olmamakla birlikte, Valilik ve İl Seçim Kurulu'nun AKP ile CHP arasında yaşanan Kazlıçeşme krizine çözüm bulmak için yaptığı toplantıdan, CHP'ye Çağlayan Meydanı'nı tahsis etme kararının çıktığı ve yarın bunun kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

22 Mart Pazar günü Çağlayan'da Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin de miting yapacağı bilinirken, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Saadet Karaduman, "Çağlayan bizim, devretmeyiz" açıklaması yaptı.

Karaduman, böyle bir karar alınmışsa 'meydanı nasıl paylaşılacak' sorusunun sorulması gerektiğini belirterek, "AKP ile CHP arasında Kazlıçeşme eksenli bir problem yaşandı. Yapılan kura çekimleri sonucu, bizim de Çağlayan için bir başvurumuz vardı, bize ve BBP'ye Çağlayan Meydanı tahsis edildi. Bu akşam da CHP'ye de burası verildi şeklinde birt haber yayıldı. Sayın Vali, Kazlıçeşme tartışmalarında 'iki tane siyasi parti olmaz' demişti. 3 saat arayla dahi olsa iki parti olamayacağını ifade etti. Şimdi iki tane siyasi partiye tahsis edilmiş olan Çağlayan'a, 3. partiyi nasıl alıyorlar. Bize resmen iletilmiş bir şey yok ve bu yorumları duyduğum haberler karşısında yapıyorum. '3 siyasi parti Çağlayan'da nasıl miting yapacak?' bunu sormak istiyorum" dedi.

"KARMAŞA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
Karaduman, "Bizim mitinglerimize yüzbinler katılıyor. Mitingimiz 12.00'de başlayacak ve 15.00'te bitecek. Daha sonra 16.00'da BBP mitingi yapılacak. Bendeki resmi olmayan bilgi de, 10.00 ile 13.00 saatleri arası Çağlayan'ın CHP'ye tahsis edildiği yönünde. Burada tam bir karmaşa ile karşı karşıyayız.

Biz şeyi belirtmek isterim, biz bu duruma itiraz ederiz. Yarın saat 10.30'da bir basın toplantısı düzenleyeceğiz ve kamuoyuyla bu durumu paylaşacağız. Çağlayan ile ilgili bizim 'tahsis edildi ve alındı' belgemiz var ve her şeyimiz tamam. Ancak, meydanın CHP'ye tahsisi konunun muhatabı olan bize sorulmadan nasıl yapılabilir; anlamıyorum" şeklinde konuştu.

ntvmsnbc.com     Bu haber 2657 kere okundu.
Bu Habere Oy Ver :
Toplam 1 ziyaretçiden 5 puan
GÜNDEM ÜSTÜ
ANKET
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu kime verirsiniz?
Kemal Kılıçdaroğlu/CHP
%34
Kadir Topbaş/AKP
%26
Ahmet Turgut/MHP
%6
Mehmet Bekaroğlu/SP
%11
Cevdet Tellioğlu/BBP
%5
Ahmet Vefik Alp/DSP
%2
Mehmet Dülger/DP
%2
Kararsızım
%14
YAZARLAR
Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Anket | RSS
Haber Sitesi’de yayınlanan her türlü haber ve yazı kaynak belirtilmeden kullanılamaz.
Copyright © 2009 Haber Sitesi
Yazılım : Medyasis